Українська розвідка розповіла про зміну тактики російських військ

Коментарi:

Окупанти почали створювати штурмові загони.

Головне управління розвідки Міноборони України фіксує зміну тактики окупаційної армії РФ.

Заступник начальника ГУР Міноборони генерал-майор Вадим Скибіцький в інтерв'ю «Укрінформу» заявив, що росіяни змінюють тактику, тому що вони «не просто навчаються, вони тепер реальніше оцінюють міць ЗСУ».

За його словами, якщо у лютому 2022 року вони «заходили колонами без будь-якого прикриття, без організованої системи ППО, і ми знищували все, що йшло на Київ, прямо в колонах, тепер вони усвідомили, що тут їх ніхто не зустрічатиме квітами.».

«Що більше ми воюємо, то більше вони роблять висновки. Вони зараз вибудовують чіткішу систему управління по всій лінії фронту, це ми чітко бачимо. Вони змінюють тактику застосування своїх підрозділів. Якщо рік тому це були БТГр, батальйони, тактичні групи, то зараз вони повернулися до класичної схеми — бригади, полку, батальйону», — зазначив Скибицький.

Він сказав, що окупанти почали створювати штурмові загони, що налічують 140-160 осіб. Такі загони включають механізовані підрозділи, танки, артилерію, міномети, протитанкові засоби, щоб прориватися на окремих ділянках саме завдяки штурмовим діям.

«А ще тактика Вагнера, яка застосовувалася спочатку у Бахмуті, потім у Соледарі. Вони намагаються вести штурмові дії за рахунок завдання потужних артилерійських ударів з метою повного знищення наших позицій оборони. І це хвиля за хвилею йде, незважаючи на колосальні людські втрати, які вони зазнають», — додав представник розвідки.

Крім того, РФ вносить певні зміни і до застосування крилатих ракет: обирають інші рубежі пусків, інші маршрути польоту авіації, намагаються обминати українську ППО.

«Чим довше продовжуються бойові дії, тим більше досвіду набирає ворог. І загроза в тому, що нинішні їх відмобілізовані вже відрізняються від тих, хто прийшов на нашу територію в жовтні», — сказав Скибицький.