У Херсонську область окупанти звозять лікарів з Криму, – ранкове зведення Генштабу

Коментарi:

Іформація станом на ранок 21 січня.Розпочалася 332 доба російського широкомасштабного вторгнення.

Противник завдав 7 ракетних і 15 авіаційних ударів, здійснив 68 обстрілів з РСЗВ..

Підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Новоселівське, Площанка і Червонопопівка Луганської області та Білогорівка, Роздолівка, Васюківка, Красна Гора, Ягідне, Бахмут, Предтечине, Водяне і Мар’їнка на Донеччині.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали Верхньокам’янське, Виїмка, Спірне, Білогорівка, Роздолівка, Соледар, Красна Гора, Бахмут, Часів Яр, Кліщіївка, Біла Гора, Північне, Залізне, Курдюмівка та Майорськ Донецької області.

На Херсонському напрямку окупанти вчергове обстріляли зі ствольної та реактивної артилерії Антонівку і Херсон. Є постраждалі серед цивільного населення.

300 поранених окупантів знаходяться на лікуванні тільки у хірургічному відділені міської лікарні Старобільська Луганської області.

У Херсонській області ніде лікувати поранених ординців, тому обладнують дитячі садочки під польові шпиталі. У лікарні Нижні Сірогозів замінено усіх лікарів, там тепер лікують лише особовий склад окупаційних військ.

Подібна ситуація склалась і у Каланчаку, де місцевих лікарів звільнили, а на їх місце привезли медичний персонал із Криму. Приходити до лікарні місцевим жителям заборонено.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала 18 ударів по районах зосередження ворога та 4 – по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Наші захисники збили два розвідувальні БпЛА «Орлан-10» та «Мерлін-ВР».

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління та два райони зосередження і склад боєприпасів.