НАБУ затримало заступника міністра інфраструктури Лозінського

Коментарi:

Співробітники Національного антикорупційного бюро провели обшуки та затримали заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела у парламенті.

При цьому, як зазначають ЗМІ, правоохоронці проводять розслідування за двома статтями Кримінального кодексу України, а саме: 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем у великому розмірі або здійснене посадовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або пов'язане з вимаганням неправомірної вигоди). Тут мова йде про хабар в 400 тысяч доларів.

4 листопада стало відомо, що Кабмін призначив Василя Лозинського тимчасово виконуючим обов'язки міністра розвитку громад та територій України.

Пізніше на початку грудня уряд створив нове міністерство шляхом з'єднання Міністерства інфраструктури та Міністерства розвитку громад та територій в Україні, його очолив Олександр Кубраков, а Лозинського було призначено його заступником.