В пологовий будинок поклали триста «вагітних» вагнерівців і мобіків, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на ранок 20 січня.

Розпочалася 331 доба російського широкомасштабного вторгнення.

Противник напередодні завдав 9 ракетних і 23 авіаційних удари, здійснив 80 обстрілів з РСЗВ.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Новоселівське і Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Краснополівка, Соледар, Красна Гора, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Диліївка, Водяне, Мар’їнка, Побєда, Новосілка Донецької області та Мала Токмачка і Степове на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку окупанти обстріляли, зокрема, Качкарівку, Республіканець, Тягинку, Іванівку, Новотягинку, Токарівку, Інгулець, Херсон, Благовіщенське та Розлив.

У Криму готується до прихованої мобілізації. У Севастополі виклики до військових комісаріатів розпочали надходити IT-спеціалістам, фінансовим працівникам та іншим фахівцям, які мали бронь від мобілізації.

У Новопскові Старобільського району Луганської області, в приміщенні місцевого пологового будинку окупанти розгорнули “польовий шпиталь”, де лікують понад 300 військовослужбовців та найманців ПВК “Вагнер”.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 21 удару по районах зосередження ворога та 7 – по позиціях його зенітно-ракетних комплексів, збито три БпЛА типу “Ланцет-3”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 6 пунктів управління, 8 районів зосередження ворога та склад боєприпасів.