Вночі на Кінбурській косі знищено дві одиниці ворожої важкої техніки із особовим складом

Коментарi:

Російські окупанти використовують Кінбурнську косу на Миколаївщині для обстрілів мирних міст і сіл.

Ворог також використовує її, щоб обстрілювати міжнародні транспортні морські шляхи й Миколаївщина не змогла б приєднатися до зернової угоди. Про це в інтерв'ю "24 каналу" повідомила речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Гуменюк наголосила, що росіяни не мають сталого контролю над Кінбурнською косою, але у них є коридор суходолом. Тому вони можуть переміщати туди з окупованого лівобережжя свою техніку та особовий склад.

"Час від часу росіяни навідуються туди, щоб завдавати ударів по протилежному берегу Дніпровсько-Бузького лиману, намагаючись так тероризувати морські транспортні шляхи та населення Очаківської та Кінбурнської громад", – повідомила речниця.

Але, за її словами, наші захисники дають потужну відповідь, зокрема, цієї ночі (на 20 січня, – ред.) було знову уражено шість представників особового складу та дві одиниці ворожої бронетехніки.

"Тому кожного разу, коли вони туди приїжджають – отримують те, за чим приїхали", – заявила Гуменюк.

Вона додала, що така діяльність загарбників є ще й своєрідним тиском та нагадуванням про те, що Миколаївська область деокупована не повністю.

За її словами, ворог намагається тероризувати й переконувати, що з ним треба якось домовлятися. Проте ніхто не має наміру домовлятися з окупантами, а також очікувати від них якихось "жестів доброї волі".