На Миколаївщині діють погодинні графіки: ситуація з електроенергією на 19 січня

Коментарi:

Увечері генерація покриває три чверті споживання.

Станом на ранок четверга, 19 січня, в енергосистемі України зберігається суттєвий дефіцит потужностей, особливо увечері, коли генерація може покрити лише 3/4 споживання електрики. Проте споживання сьогодні очікується у меншому обсязі через потепління.

Про це повідомили в Укренерго.

У компанії заявили, що причина дефіциту електроенергії – російські атаки, внаслідок яких пошкоджені електростанції (генеруючі потужності) та високовольтна мережа.

"Остання атака росіян 14 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком енергоблокам теплових електростанцій", – заявили в Укренерго.

Через дефіцит в областях діють цілодобові ліміти енергоспоживання.

В Укренерго також прозвітували, що вчора завершили ремонт автотрансформатора на одній із підстанцій у Дніпровському регіоні. Також відновили пошкоджену в черговий раз лінію електропередачі, яка з'єднує ЗАЕС з енергосистемою України, забезпечує її харчування, запобігаючи аварії.

У компанії нагадали, що енергосистема України вже пережила 12 ракетних атак ворога та 14 ударів безпілотників по енергооб'єктах.

Миколаївська область

Сьогодні, 19 січня, у Миколаївській області діють аварійні стабілізаційні та екстрені стабілізаційні відключення електроенергії.

Останні передбачають як збільшення тривалості відключень, так і залучення до них споживачів інших черг — у обсягах та на час, необхідних для стабілізації рівня енергоспоживання.