Генштаб РФ «підставив» Пригожина

Коментарi:

Опубліковано цікавий документ.

Командувач окупаційними військами, начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов офіційно заявив, що ПВК «Вагнер» та її найманці не підпорядковуються Міністерству оборони Росії.

Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

У Стратком опублікували лист, в якому начальник російського Генштабу уточнює, що Міноборони РФ не може «сприяти у вирішенні питань оперативного взаємодії з ПВК «Вагнер» для уточнення відомостей про її співробітників», оскільки приватна військова компанія до структури збройних сил РФ не входить.

«Організація, що називається вами як ПВК «Вагнер», у структуру збройних сил Російської Федерації не входить. Наведені обставини унеможливлюють налагодження за сприяння Міноборони РФ будь-яких офіційних контактів родичів її співробітників з роботодавцем (у разі, якщо такі відносини мали місце на добровільній чи іншій основі», – наголошується в документі.

У ЗСУ, у свою чергу, звернули увагу, що згадка про те, що окрім добровільного бажання бойовики «Вагнер» можуть воювати і недобровільно, говорить про «високі» відносини між Герасимовим та головою «Вагнера» Євгеном Пригожиним.