Біля Соледару знищено ворожий літак Су-25, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Оперативна інформація станом на шосту ранку.

Розпочалася 329 доба російського широкомасштабного вторгнення.

6 ракетних, 14 авіаційних ударів завдав противник протягом минулої доби. Також здійснив 95 обстрілів з РСЗВ.

Основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступу на Бахмутському напрямку. Веде безуспішні наступальні дії на Авдіївському напрямку.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження ворожої артилерії зазнали Верхньокам’янське, Спірне, Виїмка, Білогорівка, Веселе, Соледар, Красна Гора, Парасковіївка, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Озарянівка, Дружба, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Херсонському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів, зокрема, зазнали Антонівка та Херсон, постраждали цивільні люди.

Через незначну кількість колаборантів, загарбники змушені завозити чиновників з рф для виконання управлінських функцій на захоплених територіях. Спостерігається нестача працівників у різних галузях, тому що місцеві жителі не бажають співпрацювати з окупантами. Тож росіяни намагаються завезти робітників із тієї ж росії та тимчасово окупованого Криму.

Наша авіація протягом доби завдала 12 ударів по районах зосередження ворога, а також 4 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. У районі Соледару зенітники знищили ворожий літак Су-25.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразилидва пункти управління, п’ять районів зосередження загарбників, склад боєприпасів, станцію РЕБ та радіолокаційну станцію.