33-річну мешканку Миколаєва в "інтернет-магазині одягу" роздягнули на 46 тисяч гривень

Коментарi:

Почастішали шахрайства під приводом нібито оформлення грошової допомоги.

Переходячи за посиланням, що пропонує отримати кошти, людина потрапляє на фішинговий сайт. Це двійник надійного легального сайту, розміщений за схожою електронною адресою. Людина думає, що зайшла на сайт свого банку, а насправді – це сайт-двійник шахраїв. Він візуально дуже схожий, адреса сайту відрізняється зазвичай всього на одну літеру. Якщо на такому фішинговому сайті людина вводить номер картки, мобільного телефону, паролі – шахраї можуть отримати доступ до її рахунків і зняти всі кошти, розповіли в поліції Миколаївської області.

За такою схемою на гачок шахраїв потрапила 64-річна мешканка Микколаєва. Вона отримала смс-повідомлення про отримання грошової допомоги, в якому було посилання на веб-ресурс. Там ввела дані своєї банківської картки. Вже за декілька хвилин отримала сповіщення про те, що з її рахунку знято майже 35 тисяч гривень.

33-річна жителька Миколаєва, намагаючись придбати одяг, також перейшла за посиланням, яке їй надіслала адміністратор магазину нібито для оформлення замовлення. Після чого з карткового рахунку щезли понад 46 тисяч гривень.

За вказаними фактами слідчі Миколаївського районного управління поліції відкрили кримінальні провадженн.