У Миколаївській області змінили графіки відключення електроенергії: додали «жовті» години

Коментарi:

Дефіцит в енергосистемі України суттєво зріс. На 11.00 16 січня аварійні відключення діють уже у 9 областях.

"До обленерго доведено зменшені ліміти споживання на всю добу. Через їх перевищення вже з 9.00 запроваджено аварійні відключення у чотирьох областях, а з 10.00 – у п'яти областях України. Також можливі застосування аварійних відключень та в інших регіонах", – йдеться у повідомленні. "Укренерго".

Як додають у компанії, дефіцит в енергосистемі суттєво зріс.

"Це пов'язано зі зменшенням виробництва електроенергії через ракетні обстріли електростанцій. Також на це накладається збільшення споживання, пов'язане з початком робочого тижня", – кажуть в "Укренерго".

Ситуацію, як кажуть енергетики, ускладнюють погодні умови (поривчастий вітер, зледеніння проводів), у центральному регіоні є відключення через пошкодження у розподільчих електромережах.

Миколаївська область

У Миколаївській області діють аварійні стабілізаційні та екстрені стабілізаційні відключення електроенергії.

Останні передбачають як збільшення тривалості відключень, так і залучення до них споживачів інших черг — у обсягах та на час, необхідних для стабілізації рівня енергоспоживання.

«Не вміщуємося у граничні величини споживання, тому змушені додатково до 3-ї черги частково знеструмити і споживачів 2-ї черги у їх "жовтий" годинник (до 12+/-)», – повідомили о 10.43 у «Миколаївобленерго».

«Станом на сьогодні, о 12.00 годині (+/-) згідно з графіком: 1-ша черга знеструмлюється, 2-га черга – загоюється, 3-я черга – залишається без електропостачання (частково)», – уточнили в компанії.