33-річна мешканка Миколаєва перерахувала 200 тисяч чоловікові, з яким спілкувалася лише через інтернет

Коментарi:

Попри попередження, миколаївці трапляються на вудку аферистів

15 січня одразу троє людей заявили в поліцію про те, що стали жертвами шахраїв.

Так, 33-річна жінка хотіла купити машину. На одному із сайтів їй попався потрібний варіант за дуже привабливою ціною. Але продавець поставив умову повної передоплати. Покупниця перерахувала людині, з якою спілкувалася лише інтернетом і один раз телефоном 200 тисяч гривень. Після оплати продавець зник. Тепер його особистість та координати спробує з'ясувати поліція.

Також втратили свої гроші і двоє миколаївців 53 і 59 років. Їм дзвонили «працівники служби безпеки банку». Обом потерпілим розповіли історію про те, що хтось намагався зняти кошти з їхніх рахунків. Шахраї були дуже переконливими і клієнти видали їм всю необхідну інформацію для того, щоб викрасти гроші, повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

У результаті один із них втратив 74 тисячі гривень, інший – 63 тисячі.

За вказаними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 3 ст. 190 КК України "Шахрайство". Санкція статті передбачає покарання до восьми років ув'язнення.

Будьте уважні!

Поліція вкотре закликає громадян бути обережними під час покупок в інтернеті. Замовляйте товар тільки післяплатою. Або купуйте лише на перевірених інтернет-майданчиках.

Якщо вам зателефонували і повідомили, що ваша карта заблокована, не поспішайте! Перевірте цю інформацію у найближчому відділенні або за телефоном банку. Ніколи не надайте дані вашої карти та паролі, особливо по телефону.