В танковому батальоні 26-го полку залишилося всього 30 окупантів, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація станом на ранок 15 січня.

Розпочалася 326 доба російського широкомасштабного вторгнення.

Напередодні противник завдав три авіаційних та 57 ракетних ударів, здійснив 69 обстрілів з РСЗВ.

Для ракетних ударів по столиці та інших населених пунктах ворог застосував зенітні керовані ракети С-300/С-400. Також здійснив 41 пуск крилатих ракет повітряного і морського базування та керованих авіаційних ракет, що є високоточною зброєю. 26 ракет знищили наші захисники.

Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки в районах населених пунктів Макіївка і Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Сіль, Соледар, Бахмут, Кліщіївка, Новобахмутівка, Красногорівка, Водяне, Майорськ і Мар’їнка Донецької області.

На Херсонському напрямку обстрілів з реактивної та ствольної артилерії зазнали Херсон і Антонівка Херсонської області та Дмитрівка на Миколаївщині. Є постраждалі серед мирних жителів.

Противник продовжує щоденно зазнавати втрат у живій силі. У напрямку Старобільська Луганської області, здійснювалась евакуація близько 50 поранених, які діяли неподалік Сватового.

В танковому батальйоні 26-го танкового полку окупантів, що бере участь у бойових діях на Куп’янському напрямку у справному стані залишалось всього десять Т-80БВ. Решта або знищені, або виведені із ладу. З особового складу у батальйоні залишилось близько 30 чоловік.

Наша авіація протягом минулої доби завдала п’ять ударів по районах зосередження окупантів, збито БпЛА типу «орлан-10».

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України в той же час уразили два пункти управління, дев’ять районів зосередження живої сили та військової техніки, склад боєприпасів, а також станцію радіоелектронної боротьби