У Росії багатодітним батькам відмінили відстрочку від мобілізації

Коментарi:

Документ за підписом начальника Генштабу РФ направили до військкоматів.

У Росії скасували відстрочку від мобілізації для багатодітних батьків. Документ направили до військкоматів ще наприкінці грудня, його підписав начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов.

Про це повідомила у Telegram депутат російської Держдуми Ніна Останіна.

Як пояснила Останіна, таку інформацію вона отримала від члена РПЛ (Ради з прав людини) Ірини Кіркори.

«На жаль, Ірина Валеріївна підтвердила ваші побоювання, дорогі мої друзі-передплатники, про відміну пункту Директиви Генштабу від 4.10.2022р. про відстрочки під час проведення часткової мобілізації батьків багатодітних сімей із трьома дітьми. Відповідний документ, за словами І.В. Кіркори був направлений у військкомати наприкінці грудня минулого року за підписом тепер уже колишнього Начальника Генштабу В. Герасимова і знайшов підтвердження у її розмові з представником Генштабу», – написала Останіна.

Депутат Держдуми, ймовірно, вдаючи «занепокоєння», також пише про необхідність «роз'яснення» таких рішень.

«Той факт, що часткову мобілізацію завершено, означає, що закликати батьків із трьома дітьми не будуть. Схоже, документ видано тому, що повертати тих, хто вже перебуває у зоні СВО, дуже важко. Але це теж можна і треба було пояснити! – додала Останіна.

Примітно, що про відміну відстрочки для багатодітних батьків писали російські ЗМІ з посиланням на так званого військового комісара Забайкальського краю Юрія Шувалова.

Тоді він повідомив, що ця підстава для відстрочки, прописана в документі від 4 жовтня, була скасована рішенням начальника Генштабу РФ 21 грудня.

Зазначимо, що раніше у Росії батьки трьох і більше дітей віком до 16 років отримували відстрочку від мобілізації, але, як бачимо, на тлі заяв «втрат немає» і «все за планом» на війну забиратимуть уже багатодітних.