Державі повернули землі біля моря в Коблевому, проти чиновників розпочали кримінальне провадження, – прокуратура Миколаївської області

Коментарi:

Безцінні землі Коблево.

Рішенням Господарського суду Одеської області повністю задоволено позов Миколаївської обласної прокуратури про витребування з незаконного володіння Коблівської сільської ради п’яти ділянок лісового фонду загальною площею майже 8 гектарів вартістю 165 млн грн, розташованих на узбережжі Чорного моря в курортній зоні «Коблеве».

2017 році рішенням Березанського районного суду задоволено позови органів прокуратури та скасовано рішення Коблівської сільської ради, якими безоплатно передано громадянам у приватну власність вказані землі для ведення особистого селянського господарства та дачного будівництва. У той час ділянки перебували у постійному користуванні держпідприємства «Очаківське лісомисливське господарство».

Судові рішення набрали законної сили та були реально виконані – ділянки повернуті державі в особі Березанської райдержадміністрації, про що вчинені записи у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Не дивлячись на це Березанською районною державною адміністрацією у 2021 році прийнято розпорядження про передачу вказаних ділянок до комунальної власності Коблівської сільської ради, як земель сільськогосподарського та рекреаційного призначення.

Внаслідок цих незаконних дій, особливо цінні землі лісового фонду вдруге вибули з постійного користування спеціалізованого держпідприємства та, всупереч прямої заборони на їх вилучення з державної власності, передані у комунальну власність із зміною цільового призначення.

Окрім того, за фактом незаконних оборудок із вказаними землями держлісфонду розпочато кримінальне провадження щодо посадовців Березанської райдержадміністрації.