Екс-головний тренер МФК "Миколаїв" відзначив своє 60-річчя

Сірий Вадим
Коментарi:

Знаменитому в минулому півзахиснику "Суднобудівника" та головному тренеру команди майстрів В'ячеславу Мазараті – 60!

Любов до футболу перейшла до В'ячеслава Мазараті від отця Григорія Павловича, який виступав в одеському СКА та «Суднобудівнику». Освоювати ази народної гри почав у групі підготовки миколаївської команди майстрів під керівництвом популярного гравця 50-60-х років Івана Личка. Потім продовжив навчання у відомому на весь Радянський Союз київському спортивному інтернаті. Постійно залучався до юнацьких збірних УРСР та колишнього Союзу, де його партнерами були Олексій Михайличенко, Геннадій Литовченко та інші у майбутньому зірки футболу. 1980 року у складі юнацької збірної України — переможець кубка «Надія».

Після закінчення навчання Мазараті запросили до дублюючого складу «Динамо», але численні травми не дозволили йому проявити себе у флагмані українського футболу. Грав у «Динамо» (Ірпінь), а потім повернувся до рідного міста і за п'ять сезонів у лінії півзахисту «Суднобудівника» провів 160 матчів, забив три м'ячі. Двічі ставав бронзовим призером чемпіонату другої ліги. 1989 року в іншій команді нашої області — очаківському «Маяку» — срібний призер першості республіки серед колективів фізкультури.

Після закінчення ігрової кар'єри, яку завершив у черкаському «Дніпрі», успішно тренував «Кооператор» (Новий Буг) і «Ниву» (Нечаянне), які виступали в аматорському чемпіонаті України, а також «Каскад», який досяг помітних успіхів на міському рівні. З 1996 року працював тренером у СДЮCШОР «Миколаїв». Паралельно займався суддівством матчів та пройшов шлях від першості міста до чемпіонату країни.

З червня 2005 року з перервами (загалом понад чотири роки) – тренер та головний тренер МФК «Миколаїв». Також керував другою командою клубу, яка виступала в обласному чемпіонаті, миколаївською «Енергією» та ФК «Врадіївка», працював у СДЮСШОР «Торпедо». З червня 2017 року знову головний тренер МФК "Миколаїв-2", який виступав у другій лізі чемпіонату країни. В даний час тренер СДЮСШОР «Миколаїв».