Путін затвердив підвищення призовного віку до 30 років

Коментарi:

Президент росії путін «концептуально» підтримав ідею підвищити вік призову на термінову службу, заявив його прес-секретар дмитро песков.

«Концептуально ця ідея (про підвищення призовного віку. – ред.) була підтримана главою держави, але деталі, оформлення цієї ідеї – слід сприймати інформацію від міністерства оборони», – сказав пісків (цитата «Інтерфаксу»). При цьому він наголосив, що Міноборони має надати аргументацію з цього питання.

Наприкінці грудня на колегії міноборони голова військового відомства сергій шойгу запропонував підвищити призовний вік з 18 до 21 року та з 27 до 30 років. Водночас він закликав збільшити чисельність збройних сил Росії до 1,5 млн осіб, з яких 695 тис. мають бути контрактниками.

«Я згоден з вашими пропозиціями щодо подальших структурних змін збройних сил», – сказав на це путін. Тоді ж голова комітету Держдуми з оборони Андрій Картаполов анонсував відповідні поправки до законодавства у 2023 році.

На даний момент міноборони ще не ініціювало поправки до законів, але Картополов уже попередив, що з 1 квітня по 15 липня до армії забиратимуть росіян віком від 18 до 30 років.