В парламенті після війни з окупантами будуть боротися із зарплатними «фопами»

Коментарi:

Нардепи дивляться за горизонт.

Голова парламентського податкового комітету Данило Гетманцев заявив, що після війни Україні доведеться змінювати спрощену систему оподаткування заради боротьби із "зарплатними ФОП".

"Ні для кого не є секретом, що спрощена система використовується для ухилення від сплати зарплатних податків. І цю практику потрібно ліквідовувати з однієї простої причини: нам необхідно вибрати – чи членство в ЄС, або милі добрі схеми ухилення від податків. Поєднати не вийде. Війна, звичайно, не найкращий час займатися боротьбою із "зарплатними ФОП".

І я дотримуюся думки, що нам поки що взагалі не варто чіпати підприємців з будь-яких питань, які стосуються зарплат. Якщо платять – низький уклін та слава Богу", – заявив Гетманцев в інтерв’ю для «Діла»

Але, за його словами, "очевидно, що Україна не зможе набути членства в Євросоюзі, маючи подібні схеми ухилення".

"Тому рано чи пізно, нам доведеться заблокувати можливість використовувати спрощенку для ухилення від оподаткування", – підкреслив він.

За словами нардепа, є два шляхи. Перший – розробити певні критеріїв повʼязаності, за якими можна визначити участь підприємців-фізосіб у подібних схемах.

До речі, в парламенті, вже обговорюють скасування пільгової системи оподаткування, яка дозволяє сплачувати лише 2% від доходу, з середини року.