Стан здоров'я Олександра Лукашенка різко погіршився

Коментарi:

Лукашенка кілька разів госпіталізували

Telegram-канал «Брифінг-1» пише про здоров'я Лукашенка, що погіршується. Джерела каналу пишуть, що диктатор спробував нейтралізувати чутки про погіршення самопочуття.

«Однак тема здоров'я Лукашенка є однією з найбільш обговорюваних у Мінську. Місцеві еліти не мають сумнівів, що здоров'я Лукашенка різко погіршується. Принаймні Лукашенка кілька разів госпіталізували. Це нервує місцеві владні клани та змушує Москву активізувати розмови про передачу влади.

Погіршення здоров'я Лукашенка актуалізує очікування на передачу влади», — пише Telegram-канал.

Сам Лукашенко, як повідомляє канал, вважає, що його звільнення призведе до дестабілізації ситуації, а спадкоємці не утримають владу.

"Лукашенко боїться за долю своїх синів", – резюмує "Брифінг-1".

Чим може бути хворий Лукашенко

Протягом тривалого часу здоров'я Олександра Лукашенка є фактично таємницею для білоруського суспільства, якщо не брати до уваги поодинокі інфоприводи у ЗМІ. Найгучніша історія, як писав сайт Charter97.org, сталася після президентських виборів 2016 року – тоді анонімні джерела повідомили про інсульт диктатора.

Інтерес до здоров'я узурпатора безпосередньо стосується національних інтересів. Згідно зі статтею 11 закону «Про президента Республіки Білорусь», Олександра Лукашенка може бути «достроково звільнено з посади за стійкої нездатності за станом здоров'я здійснювати обов'язки».

Багато ресурсів стверджують, що Лукашенко має цілий букет хвороб, які з віком дедалі частіше дають себе знати.

Цукровий діабет

Цю хворобу Лукашенку вже приписують досить давно. Подейкують, що у імператора запущена форма захворювання. Дехто послався на опухлі ноги, заявивши, що на одному з сімейних фото в області гомілки диктатора є виразки, а на правій нозі ампутований палець. Дехто тоді припустив, що Лукашенко має 3 ступінь діабету з пізніми ускладненнями.

Рак простати

Видання EUobserver писало про рак передміхурової залози у Лукашенка. «У лютому 2010 року Олександр Лукашенко перебував у Швейцарії, де йому робили операцію на простаті, повідомив EUobserver.com високопоставлений дипломат у Євросоюзі», — писало видання.

Політолог Дмитро Болкунець заявив якось, що Лукашенко формує комісію, покликану зайнятися його власним похороном, який уже розписали за хвилинами. Мінськ таким чином вирішив наслідувати приклад пізнього СРСР, де генсеки вирішували, «куди вождя ховати», а сам Лукашенко вже п'ятнадцять років лікує хвору простату, яку прооперував у Європі ще 2010 року.

Інсульт

Російський політолог Валерій Соловей, посилаючись на джерела, заявляв, що одного разу медикам вдалося врятувати Лукашенка після інсульту. Лікарі зберегли життя правителю, який уже переніс низку мікроінсультів, які пошкодили міміку диктатора. До цього Соловей заявляв, що Лукашенка рятували китайські медики, а інсультів у диктатора було більше.

Психопатія

Під час огляду для призначення на посаду голови колгоспу Лукашенка поставили «мозаїчну психопатію», а 1978 року голова Могилівського обласного харчоторгу, де майбутній правитель працював секретарем ВЛКСМ, відправив останнього знову проходити огляд «у зв'язку з неадекватною поведінкою». Із цим діагнозом Лукашенка комісували з армії.

Коронавірус

Влітку 2020 року Лукашенко під час виступу вибачився за свій голос та заявив, що переніс ковід. Тоді ж він і повідомив солдатам, що «примудрився на ногах» упоратися з інфекцією.

Тим не менш, до його заяви на одній із нарад на руці правителя побачили катетер, запідозривши, що той таки зіткнувся з тяжкими наслідками інфекції. У кадри потрапив бинт, пов'язаний довкола зап'ястя диктатора.

11 січня Лукашенко осиплим голосом розповів про повторне зараження коронавірусом. Голос диктатора не повернувся до колишнього діапазону досі.

Проблеми із суглобами

Наприкінці літа в Мережі з'явилися кадри з прес-конференцією Лукашенка, де багато хто звернув увагу на ходу узурпатора – низка ЗМІ визнала її досить дивною.

Також на відео не раз потрапляли кадри, як диктатор ледве тягне ноги, спускаючись з трапу літака.