Кінбурська коса – кинжал під ребро армії РФ

Коментарi:

Не буде жодного форсування, все вимальовується набагато жорсткіше.

Кінбурнська коса – сіра зона? Це не я сказав, але такий висновок можна зробити з тих офіційних заяв тих офіційних осіб, які зараз звучать. Але навіть якщо це й так, то що це нам дає і чим це може закінчитись для Лівобережної Херсонщини?

Насамперед, сіра зона це ділянка, на якій відсутній контроль території однієї зі сторін конфлікту. Тобто там де немає контролю ЗСУ та РІВ — це сіра зона. Але при цьому це не означає, що цей контроль у короткостроковій перспективі може виникнути. Хоча, назвати ділянку 17800 га сірою зоною... складно. Але...

Я вже не вперше пишу про формування на Лівому березі Херсонщини операційної зони, яка зараз сягає глибини 20 км. Ця операційна зона є наслідком вогневого контролю над Лівобережжям із Правого берега, внаслідок чого РВВ навіть відвели частину своїх підрозділів.

У цій зоні присутні підрозділи РВВ для утримання РВВ оборони, у разі, наприклад, форсування Дніпра ЗСУ, що повне марення, але все ж таки, вони розглядають цей варіант. Але не буде жодного форсування, все вимальовується набагато жорсткіше... у перспективі.

13 грудня я писав наступне: Кінбурнська коса, є для російського угруповання на лівобережці кинджалом під ребром. Командування РВВ це чудово розуміє, але вдіяти з фактором коси нічого не може.

Тоді я чув багато критики, що коса незручна для логістики. Ок. Але...

Але ось у тому й річ, якщо взяти карту бойових дій, розкрити її та розглянути... Нафарширований РОВ більш ніж на 15 БТГр 29-й, 35-й та 36-й ОВА трикутник Василівка-Токмак-Мелітополь. Резервні 6 БТГр на міждорозі Херсонщини та Запорізької області.

А тим часом, на Лівому березі 20 км операційної зони, яка може вистрілити від Кінбурнської коси до Голої Пристані, Олешок та Нової Каховки. А що таке постріл? Це натиск. Це можливості ЗСУ за півтора тижні звільнити понад 8,5 тисячі квадратних кілометрів!

Навіщо, шановні експерти, потрібна довготривала та ґрунтовна логістика, якщо все готове для того, щоб загнати кинджал під ребро, провернути та залишити. Назавжди. Кінбурнська коса.

Олександр Коваленко, "Інформаційний опір"