Параноїк-путін боїться братів за вірою: президент Росії на самоті зустрів Різдво

Коментарi:

Президент Росії Володимир Путін в ніч на 7 січня відвідав різдвяну службу в Благовіщенському соборі московського кремля.

Усіх людей звідти заздалегідь видалили, а собор ретельно перевірили щодо мінування чи ще чогось, що могло б загрожувати цьому фарисею.

Як повідомляє «Інтерфакс», Путіна зустрів благочинний храмів Клинського округу Сергієво-Посадської єпархії ієромонах Йосип.

У богослужінні, судячи з фотографій прес-служби кремля, брали участь кілька священнослужителів.

У січні 2022 року путін також зустрічав Різдво один — у храмі на території своєї резиденції у Ново-Огарьові. Тоді в Кремлі пояснили це «епідеміологічними застереженнями».

У попередні роки, наприклад, у 2019, 2020, 2021 роках, разом з Путіним на богослужіннях перебували інші люди. "Інтерфакс" вказує, що раніше президент РФ залишався на Різдво в Москві двічі – в 2000 і 2001 роках.

До речі, навіть параноїк Іван Грозний, який підозрював усіх у бажанні його вбити, і той не боявся приходити до храмів, сповнених людей. У розпал опричнини, коли він щодня стратив сотні і тисячі людей і кров по всій Русі лилася рікою, він тим не менш приходив до кремлівських храмів під час служби і марно шукав благословення у святого митрополита Пилипа (Количова).