У Каховці окупанти полюють на гривню, а в Старобільську – на мобілки абонентів українських операторів зв’язку, – зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Оперативна інформація станом на шосту ранку 6 січня.

Розпочалася 317 доба російського широкомасштабного вторгнення.

Напередодні противник завдав 17 авіаційних ударів та здійснив 59 обстрілів з РСЗВ. Зокрема, і по цивільній інфраструктурі. На Херсонському напрямку постраждали Чорнобаївка, Токарівка, Херсон.

У Каховці російські окупанти намагаються заборонити обіг української гривні, здійснюють рейди торговельними точками та погрожують вилученням не лише готівки, а й товару, у разі виявлення українських грошей.

З 1 січня Донецьку співробітники так званих військових комісаріатів розпочали збір інформації про громадян 2006 року народження для постановки на військовий облік.

У Старобільську Луганської області противник посилив адміністративний та контррозвідувальний режими. Перевіряють телефони місцевих жителів. Особлива увага приділяється особам, у яких в списках є номери абонентів українських операторів зв’язку.

Авіація Сил оборони завдала 15 ударів по районах зосередження ворога, а також три удари по позиціях його ЗРК. Протягом доби збито літак Су-25 та гелікоптер Мі-8.

Наші підрозділи ракетних військ і артилерії здійснили вогневе ураження двох районів зосередження живої сили та військової техніки противника.