Пригожин заявив про повернення з України групи ув'язнених, завербованих «Вагнером». З них зняли судимості

Коментарi:

Про зняття судимостей відомо лише за словами Пригожина

Першу групу ув'язнених, які воювали в Україні у складі ПВК Вагнера, помилували після закінчення піврічного контракту.

Про це, повідомило кремлівське РІА Новини, заявив засновник ПВК Євген Пригожин.

Як зазначає агентство з посиланням на ПВК Вагнера, у першій групі колишніх ув'язнених близько 20 осіб. Їхні імена не називаються, за що їх засудили, не повідомляється. Про зняття судимостей відомо лише за словами Пригожина.

РІА Новини також опублікувало відео, як бізнесмен тисне руки людям у камуфляжі та вітає їх із «відпрацюванням контракту».

«Контракт свій із честю відпрацювали, з гідністю, одні з перших... Перші. Відпрацювали так, як мало хто працює... Суспільство має ставитись до них із глибокою повагою, а закони вони порушувати не повинні», — каже бізнесмен у ролику.

Пригожин також згадав одного із ув'язнених, який «відсидів тридцятку» та «загинув героїчно», підірвавши себе разом із противниками. «Це генетика... Поєднання гормонів, мозкових звивин та решти», — заявив засновник ПВК.

На питання про те, чим найманці тепер займатимуться, вони відповіли, що збираються «повернутись назад», бо «продовження роботи — це життя».

Наприкінці відео Пригожин закликає колишніх в'язнів, частина з яких сидять перед ним із милицями та в інвалідних візках, «багато не бухати», «наркотики не вживати», «баб не гвалтувати» та «не бідокурити».