У Саратові та Самарі зріють бунти через ліквідовані «мобики» в Макіївці

Коментарi:

Росія завмерла в жахливому очікуванні звісток про те, що сталося і які масштаби розгрому в тимчасово окупованій Макіївці.

У Саратові та Самарі сотні сімей обривають телефонні лінії міноборони та місцевих органів влади з метою отримати хоч якусь інформацію про долю своїх дітей. Напруга зростає з кожною хвилиною і здатна перерости у масові заворушення. За попередніми даними, 500 частково мобілізованих осіб могли одномоментно загинути під час ракетного удару ЗСУ за пунктом тимчасового розміщення інтервентів. Точну цифру, на жаль, уже не назве ніхто, оскільки МО тримає втрати під секретом, а вдасться виявити фрагменти останків лише певного відсотка загиблих у пекельному вогні. Родичі хвилюються, чи зможуть отримати хоча б належні держави 9,5 млн. рублів. На кону майже 4,8 млрд рублів!

Ще кілька сотень військовослужбовців перебувають у критичному стані. Поранених нема де розміщувати, місцеві госпіталі та лікарні вже забиті. Достроково виписати сотні лежачих бояться.

Ракетний удар HIMARS припав по колишньому ПТУ 19, що знаходиться на околиці Макіївки. Іншими словами, мобиків у середині грудня заселили в об'єкт не лише не призначений для дислокації такої маси людей, а й загалом за умовчанням небезпечний.

Основна маса загиблих з 14444 полку ліквідована не через ракети, а через детонацію боєприпасів, що зберігаються в підвалі будівлі. Так, саратовських мобиків поселили на пороховій бочці.

Удару було завдано в той момент, коли саратівським СВОшникам крутили новорічне звернення Z-вождя, пише «Сито Сократа».