У ДНР заявили, що мобілізовані у Макіївці самі винні у своїй загибелі

Коментарi:

У ніч проти 1 січня 2023 року внаслідок удару в окупованій Макіївці (Донецькій області) зруйновано будівлю місцевого училища №19, в якому розташовувалися мобілізовані російські військові. За різними даними, там могли загинути від кількох десятків до сотень окупантів.

Удар по будівлі Макіївського професійно-технічного будівельного училища припав, мабуть, саме в той момент, коли російське ТБ транслювало новорічне звернення диктатора Володимира Путіна. Саме училище знаходиться у Кіровському районі, недалеко від лінії фронту.

Інформація про удар відразу розлетілася російськими пабликами. Судячи з відео з наслідками, будівля зруйнована повністю.

За різними даними, в результаті трьох прицільних ударів HIMARS окупанти РФ втратили 700 осіб особового складу: 400 загиблих і 300 поранених. Хоча офіційно мінооборони Росії визнало загиблими 63 людини.

Будівлю училища повністю знищено. Перший удар був о 23:57, другий – 23:59, третій – 00:00.

***

Причиною удару ракетами HIMARS по будівлі ПТУ №19 у Макіївці стала «стільникова активність» мобілізованих, пише ТАРС із посиланням на джерело в правоохоронних органах самопроголошеної ДНР.

«Попередньо, причиною влучення HIMARS послужило активне використання військовослужбовцями мобільних телефонів, що прибули. Противник за допомогою розвідувального комплексу ECHELON виявив активність стільникового зв'язку та розташування абонентів», — зазначило джерело.

Про те, що «весь зв'язок пеленгується», а потім «за ним працюють» українські сили, раніше писав заступник міністра інформації самопроголошеної ДНР Данило Безсонов. "Напевно, краще, коли ці абоненти розосереджені за площею, ніж в одній точці", – зазначав він.

***

Більшість мобілізованих у будівлі ПТУ були із Саратовської області. Однак опинилися серед них і призовники із Самарської області, повідомив губернатор регіону Дмитро Азаров. «Під ударом ворожих сил опинилися, зокрема, і наші земляки. Є поранені, на жаль, є загиблі. Наразі відомості уточнюються», – зазначив він в офіційному коментарі.