Миколаївська влада здала в оренду «Казку» на неприйнятних умовах, – Апеляційний суд

Коментарi:

Суд визнав недійсним договір оренди

Південно-західним апеляційним господарським судом залишено чинним рішення господарського суду Миколаївської області про визнання недійсним договору про підприємницьку діяльність на території дитячого містечка «Казка».

Як встановила Окружна прокуратура міста Миколаєва, укладений правочин фактично є договором оренди комунального майна. І управління культури Миколаївської міськради не мало права його укладати. Крім того, розмір орендної плати не відповідає Закону України "Про оренду державного та комунального майна". Прокуратура вважає, що місцевий бюджет щороку не отримує від такого використання майна майже 3 млн. грн. У договорі прописано, що у високий сезон комерсант платив до міського бюджету по 80 тисяч гривень щомісяця, зимового – по 30 тисяч.

Крім того, укладання договору протягом тривалого часу виключило використання дитячого містечка за призначенням – для дозвілля батьків з дітьми.

Виходячи з усього вищеописаного, прокуратура вимагала розірвати договір. Усі судові інстанції підтримали позицію правоохоронців. Точку поставив Південно-Західний апеляційний господарський суд, який залишив чинним рішення господарського суду Миколаївської області про визнання недійсним договору про підприємницьку діяльність на території дитячого містечка «Казка».

Зазначимо, що підприємець Олександр Скрипін, якому віддали в оренду «Казку», вже давно співпрацює із Миколаївською мерією . Іменна його фірма «Атракціон-Інвест» – беззмінний організатор Новорічного містечка на Соборній площі з гойдалками, каруселями та ковзанкою. Причому, 2017 року місто провело лінію електроживлення та сплатило електроенергію, витрачену катком та атракціонами.