Вдень російські війська здійснили 20 пусків ракет і закрили Генічеськ, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Оперативна інформація станом на шосту вечора 31 грудня.

Триває 311 доба російського широкомасштабного вторгнення.

З 12.40 до 14.30 противник завдав масованого ракетного удару. За попередніми даними, було здійснено близько 20 пусків ракет. Кілька із них не долетіли до України і впали на території рф (інформація уточнюється).

Силами і засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил знищено 12 крилатих ракет у Київській, Житомирській та Хмельницькій областях. Також, на Київщині, збито БпЛА «Орлан-10», що здійснював повітряну розвідку під час ракетної атаки та намагався виявити позиції нашої ППО.

Окупанти провели 12 обстрілів з РСЗВ. На Херсонському напрямку від обстрілів, постраждала Антонівка, Токарівка, Миколаївка та Херсон.

Російські окупаційні війська з 31 грудня по 6 січня закрили на виїзд Генічеськ, а також заборонили виїзд жителям навколишніх сіл.

З метою облаштування системи інженерних загороджень на окупованих та зайнятих територіях Донецької, Луганської та Херсонської областей окупанти залучають цивільних осіб з території російської федерації.

Українська авіація завдала шість ударів по районах зосередження загарбників та удар по ЗРК, а наші підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два райони зосередження живої сили і військової техніки та пункт управління.