В армії рф залишилося основних типів ракет від 13 до 27%, – українська розвідка

Коментарi:

У рф залишилося від 13 до 27% оперативно-тактичних ракет морського, авіаційного та наземного базування власного виробництва.

Російська промисловість намагається вийти на виробництво 20 ракет на кшталт "Калібр" на місяць.

Про це в інтерв'ю ВВС заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

"За основними типами у них залишилося оперативно-тактичних ракет морського, авіаційного та наземного базування від 13 до 27%. Тобто за всіма основними типами вони впали нижче 30%, що є недоторканним запасом. У середньому, в одному ракетному залпі, який вони використовують як терористичний акт від 70 до 75 ракет, їх промисловість намагається вийти на виробництво 20 ракет типу "Калібр" на місяць. У ракетному залпі в основному застосовуються ракети Х-101, Х-505 і "Калібр". вся промисловість має працювати, щоб забезпечити один єдиний залп. Ситуація з виробництвом Х-101 ракет приблизно схожа, навіть гірша, ніж із виробництвом "Калібрів". З "Іскандерами" у них взагалі катастрофа", – зазначив Буданов.

За його словами, недостатня кількість ракет змусила росіян звертатися за допомогою до Ірану та закуповувати «шахеди», які вони одержують партіями.

Що стосується намірів закупити балістичні ракети в Ірану, Буданов зазначив, що таке бажання у Росії є, проте жодної ракети Росія не отримала.

"Іран розуміє, куди ця вся ситуація рухається. Вони розуміють наслідки своєї країни у разі передачі. Всіляко намагаються відстрочити цей процес. Вони не відмовляють прямо, але постійно відкладають. Зараз росіяни намагатимуться у найближчі два тижні знову вмовити їх на передачу ракет. це закінчиться – побачимо. Усі працюють для того, щоб цього не сталося", – наголосив Буданов.

Відповідаючи на запитання, чи продовжуватиме росія атаки на критичну інфраструктуру України, глава розвідки зазначив, що росіяни в будь-якому випадку намагатимуться їх проводити і далі, оскільки тероризм – це в стилі Росії. Але ракет залишилося небагато, оборонна промисловість Росії не здатна виготовити достатню кількість для забезпечення постійного завдання великої кількості ракетних ударів.