До суду потрапила справа коригувальника вогню, який влітку направляв ракети на місто Миколаїв

Коментарi:

Підозрюваного, який намагався чинити опір, було затримано.

Миколаївська обласна прокуратура скерованла до суду обвинувальний акт стосовно 48-річного мешканця Миколаєва за фактами державної зради, поєднаної з виправдуванням збройної агресії, та незаконного поводження зі зброєю .

Цей містянин надавав представникам держави-агесора інформації про переміщення та розташування позицій ЗСУ.

Ще на початку травня він надіслав адміністратору створеного спецслужбами рф Телеграм-каналу текстове повідомлення, в якому заявив про себе та про свої наміри співпрацювати з окупантами. Він почав отримувати завдання щодо передачі наявної в його розпорядженні інформації військового та оборонного характеру в місті Миколаєві та області.

Упродовж травня-липня зрадник надіслав щонайменше дев’ять повідомлень, у яких містились відомості про місця знаходження підрозділів та техніки ЗС України у Миколаєві, з можливістю їх ідентифікації на місцевості для її використання, зокрема під час нанесення ракетно-артилерійських ударів.

У березні та квітні він поширив відеозвернення до жителів України від імені представників зс рф та росгвардії, в яких вони представляють свої дії «необходимой мерой при осуществлении специальной военной операции».

У ході обшуку у зловмисника була вилучена стрілецька вогнепальна зброя – 5,45-мм автомат Калашникова із складним прикладом моделі «АКС-74» та 270 військових патронів до нього.

Під час слідства підозрюваного, який намагався чинити опір, було затримано. Наразі він перебуває під вартою. Досудове розслідування вело СБУ в Миколаївській області.

За вчинені злочини зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.