Миколаївщина здивувала хлібом із амаранту

Коментарi:

Війна внесла свої корективи і у роботу виробників амарантового хліба ТМ «GRAND amaranth», що на Миколаївщині.

Головною проблемою для них стала наявність борошна для випікання. Довго міркували, вагались, експериментували та прийняли рішення щодо розширення лінійки безглютенового цільнозернового борошна.

Засновниця компанії GRAND amaranth Катерина Рахманова з амарантом познайомилась в 2016 році, та почала його вивчати.

«Дуже захопилась цілющими властивостями амаранту, адже це унікальна рослина. Було велике бажання створити унікальний корисний продукт, а саме хліб, адже справжнього амарантового хліба, який складався би зі 100% амарантового борошна, не було, і зараз в Україні не існує. А хліб із додаванням 5-10% не є амарантовим, як це зазначають окремі виробники», — розповідає Катерина Рахманова.

Виробникам вдалося виготовити хліб виключно з амарантового борошна. Принципово для них було створити продукт без глютену, лактози, цукру, дріжджів, крохмалю та інших шкідливих складових. Йшли до цього майже три роки, вивчали, аналізували, три роки щоденних експериментів. Великим досягненням стало виробництво веганського амарантового хлібу на заквасці.

Найбільшою проблемою після початку війни стала наявність амарантового борошна: запаси закінчилися, а замовити нову партію не вдалось, то ж прийняли рішення самостійно переробляти насіння амаранту на борошно. Таким чином у компанії з’явився новенький device на виробництві — млин.
За словами власниці бренду, безпосередньо сам амарант, вони закуповують у Асоціації амаранту України. «Асортимент постійно розширюємо. По хлібу маємо зараз 6 позицій, ще дві новинки скоро стануть доступними. Також є булочки звичайні амарантові, булочки для бургерів, корисні смаколики, снеки, десерти, бісквіти, борошно та суміші для випічки хліба та піци в домашніх умовах», — розповідає Катерина Рахманова.

Продукція ТМ «GRAND amaranth» представлена майже в усіх великих містах країни — здебільшого у магазинах здорового харчування та деяких мережах супермаркетів, дповнює розповідь agroreview.com.