Збито 54 крилатих ракети, ПВК «Вагнер» зализує рани в Біловодську, – вечірнє зведення Генштабу ВСУ

Коментарi:

Оперативна інформація станом на шосту вечора 29 грудня.

Триває 309 російського широкомасштабного вторгнення. На Херсонському напрямку проводить перегрупування військ на інші напрямки, підсилюється підрозділами територіальних військ, веде позиційну оборону.

Зранку окупанти завдали масованого ракетного удару по території України. Противник здійснив пуски крилатих ракет повітряного та морського базування, зенітних керованих ракет до ЗРК С-300 по об’єктах енергетичної та цивільної інфраструктури в східних, центральних, західних і південних регіонах України. За уточненими даними, було застосовано 69 крилатих ракет. Сили оборони України знищили 54 з них.

Також, протягом дня, противник завдав 10 ракетних, 23 авіаційних удари та здійснив 14 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах по лінії зіткнення.

На Херсонському напрямку ворог здійснив обстріли позицій наших військ з танків, мінометів та ствольної артилерії в районах Зміївки, Антонівки, Зеленівки, Дніпровського, Велетенського на Херсонщині.

Противник продовжує використовувати мережу цивільних закладів охорони здоров’я на окупованій території для лікування поранених. В Біловодську Старобільського району Луганської області продовжують лікування понад 100 представників ПВК “Вагнер”. В Токмаку на території так званого “військового шпиталю” лікують близько 120 поранених.

У Донецьку загарбники організували вивезення медичного обладнання та медичних працівників з Донецької обласної клінічної лікарні імені Калініна до Маріуполя.

28 грудня, в районі Бердянська Запорізької області ліквідовано понад 50 окупантів.

Українська авіація завдала 12 ударів по районах зосередження загарбників та удар по позиції ЗРК. А наші ракетники і артилеристи за добу уразили чотири пункти управління та три райони зосередження живої сили окупантів.