І таке буває: на блок-посту у Миколаєва російських диверсантів затримали за допомогою молитви

Коментарi:

Миколаївський підприємець-науковець з перших днів війни служить у 123-й бригаді тероборони ЗСУ.

Його позивний – "Технос". Це назва компанії, яку Дмитро створив 20 років тому. Після захисту дисертації разом із колегами-вченими вони намагалися знайти способи ефективно поширювати власні розробки. За цей час компанія "Технос" вивела на світовий ринок засоби автоматизації, проектування та технологічної підготовки виробництва.

Дмитро прийшов добровольцем 24 лютого і в перші дні вторгнення, ніс службу на блок-посту при в'їзді в Миколаїв.

Історія, яку розповіла прес-служба бригади, сталася ще у березні.

Російська диверсійно-розвідувальна група, щоб заїхати до міста, переодяглася у священиків (навіть тепер важко відрізнити професійних військових із бородами від святих отців). Одягли ряси, хрести, забрали у місцевих "жигуль"...

"Коли під'їхали до нашого блокпосту, мій побратим їх і оглядати не хотів, адже ставлення до духовенства завжди особливе. Я теж мав неприємний досвід огляду священика на блок-посту. Та й цього разу почував себе незручно. Вирішив просто попросити: "Ви, батюшка, хоч Отче Наш мені прочитайте"... З машини прозвучало: фсьо, приїхали», – розповів Технос.

Дмитро впевнений, що Перемога дасть українському суднобудуванню новий шанс, і з оптимізмом чекає багато нової цікавої роботи: гарної та технологічної, як західна зброя! За це варто битися!