Пригожин публічно принизив Медведєва

Коментарi:

Глава ПВК "Вагнер" прокоментував прогнози екс-президента РФ

Бізнесмен та засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин висміяв прогнози заступника голови Радбезу РФ Дмитра Медведєва на 2023 рік.

Раніше колишній президент Росії, який перетворився на радикала після початку війни, написав, що наступного року може статися «підвищення ціни на нафту до 150 доларів за барель і ціни газу до 5000 доларів за 1 тис. куб. м», розпад Євросоюзу, «захоплення Польщею та Угорщиною західних областей колишньої України», а також громадянська війна у США.

Ілон Маск назвав прогнози Медведєва «найабсурднішими», які він коли-небудь чув. Вирішив виступити із коментарем і Євген Пригожин. Бізнесмен заявив, що ознайомився з «прогнозами, але не може «не прокоментувати еротичні фантазії».

Політолог, колишній спічрайтер Путіна Аббас Галлямов у Telegram так оцінив те, що сталося:

- Пригожин прилюдно принизив Медведєва. Цікаво, що зробив він це без будь-якої потреби. Тобто конфлікт із керівництвом Міністерства оборони – функціональний, там є реальні протиріччя та сутнісні претензії.

Образа Медведєва у сенсі – діаметрально протилежно. У ньому немає спроби вирішити якусь проблему, це образа заради образи. Пригожин демонструє виразне бажання підняти свій власний статус: недоторканний у країні для нього – лише одна людина, президент. А ось із екс-президентами він церемонитися не має наміру.

А ще в цій історії прозоре чітке розуміння того, наскільки непопулярний Медведєв в елітах. Пригожин просто вирішив висловити спільну думку. Те, що люди говорять кулуарно, він висловив уголос.