ООН підтвердила загибель майже 7 тисяч мирних жителів на війні в Україні

Коментарi:

В ООН зазначають, що наводять лише підтверджені дані, і фактична кількість смертей серед цивільних є вищою.

З початку російського вторгнення в Україні було вбито як мінімум 6884 мирних мешканців. Про це повідомило Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ).

В ООН зазначають, що наводять лише підтверджені дані, і фактична кількість смертей серед цивільних є вищою. Дані про смерті серед мирного населення, зібрані станом на 26 грудня, включають 429 дітей. Поранення отримали близько 11 000 людей.

«Більшість жертв серед цивільного населення було вбито через застосування зброї вибухової дії з широким радіусом ураження, у тому числі обстрілів із важкої артилерії, реактивних систем залпового вогню, реактивних снарядів та ударів з повітря», — йдеться у доповіді.

Раніше в ООН заявили, що лише за перші тижні війни російські військові вбили у Київській області 442 мирних мешканців. Загальна кількість жертв серед мирного населення тут також є значно вищою: слідчі зосередилися на доведених випадках позасудової кари або нападів на мирних жителів. У доповіді не відображено загиблих від обстрілів.

У Москві повідомлення про вбивство цивільного населення охарактеризували як «істерику». За словами міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, Захід «у незмірно більших кількостях», ніж Росія українців, убивав «арабів у тому ж Іраку, у тій самій Лівії, тій самій Сирії чи афганців в Афганістані».