У рф несподівано помер голова заводу, на якому побудували майже всі підводні човни Чорноморського флоту

Коментарi:

Серія загадкових смертей топ-менеджерів, що охопила росію після початку війни в Україні, можливо докотилася до оборонно-промислового комплексу.

24 грудня на 67-му році життя раптово помер Олександр Бузаков — генеральний директор «Адміралтейських верфей», найстарішого та одного з найбільших у росії суднобудівних підприємств.

Життя Бузакова, лауреата премії уряду росії в галузі науки і техніки та володаря медалі ордену «За досягнення перед Батьківщиною» II ступеня, обірвалося «передчасно і трагічно», йдеться в повідомленні на сайті підприємства.

Обставини його смерті не уточнюються.

"Адміралтейські верфі" – головний постачальник підводних човнів для Чорноморського флоту. З 7 кораблів у складі 4-ї окремої бригади підводних човнів ЧФ шість належать до проекту 636, яким «Адміралтейські верфі» займаються з 1997 року.

Усі вони увійшли до складу флоту при Бузакові, який керував підприємством з 2012 року: Б-261 «Новоросійськ» та Б-237 «Ростов-на-Дону» у 2014 році, Б-262 «Старий Оскол» та Б-265 «Краснодар» » у 2015 році, Б-268 «Великий Новгород» та Б-271 «Колпіно» у 2016 році.

Під керівництвом Бузаков керівництво «Адміралтейські верфі» виробляли вдосконалені дизельні підводні човни, які були пристосовані під крилаті ракети «Калібр», повідомляє прес-служба Об'єднаної суднобудівної корпорації.