У миколаївських лісах вже немає окупантів: тільки птахи і звірі – чим їх не можна годувати 

Коментарi:

На Миколаївщині працівники Національного природного парку «Бузький Гард» провели зимову підгодівлю диких тварин.

З настанням холодів, особливо коли формується сніговий покрив, тваринам важче добувати їжу, голодні тварини слабшають.

Як повідомляє Національний природний парк "Бузький Гард" допомогу з кормами надала зоозахисна організація UAnimals – всеукраїнський гуманістичний рух, який бореться за права тварин.

Природоохоронці регулярно перевіряють стан «лісових їдалень», при потребі ремонтують, встановлюють нові та поповнюють запаси корму. Це дозволить звірам поновити сили і сприятиме їх виживанню, коли звична природна їжа буде важкодоступна через морози та сніг.

До речі, природоохоронці розповіли, що не можна класти в годівнички.

Годувати птахів не можна
• чорним хлібом, сухарями – там багато солі та дріжджів, що може викликати розлади шлунку у птахів;
• солоною, кислою, пряною та гострою їжею;
• смаженою їжею;
• цитрусовими та бананами;
• пшоном (на відміну від проса, пшоно позбавлене оболонки, що призводить до окислення жирів на його поверхні, появи токсичних речовин, хвороботворних організмів.)

Важливо розуміти, що птахи рідко гинуть саме через отруєння, але воно веде до ослаблення організму птиці та її захворювання, що врешті-решт може привести її до смерті.

Що можна класти в годівничку насіння соняшника; несолене сало, суміш насіння; фрукти і ягоди, арахіс (не солений та не смажений), просо, овес або пшеницю, шишки та жолуді, каші – сухі або напівзварені.

Ці продукти корисні для птахів. Більшість з них відрізняється високою калорійністю і допоможе птахам запасти достатньо енергії, щоб пережити холоди.