Стало відомо, за яких умов перевірятимуть переселенців

Коментарi:

Проводитимуть перевірки місць проживання переселенців лише у разі звернення правоохоронців до органів соцзахисту за наявності підозри про неправомірне отримання допомоги.

Про це повідомили у прес-службі Мінреінтеграції.

“Ми зобов’язані проконтролювати цільове використання коштів. Водночас не можемо допустити, щоб люди, які гостро потребують грошової допомоги, перебували під перевірками або помилково цієї допомоги позбулися. Зараз, коли лунають повітряні тривоги, проблеми з електрикою та зв’язком, люди не повинні стояти в черзі в органах соцзахисту, щоб підтвердити актуальність зазначеного місця проживання. Повинні чітко визначити підстави, з яких допускається проведення перевірок”, – заявила віце-прем’єр-міністр Ірина Верещук.

Тому вирішено проводити перевірки місць проживання ВПО лише у разі звернення правоохоронців до органів соцзахисту населення за наявності підозри у неправомірному отриманні допомоги. Про це громадянам обов’язково повідомлять телефонний дзвінок.

За словами Верещук, у всіх інших випадках проведення вибіркових перевірок житла внутрішніх переселенців не допускається.