Правобережжя Дніпра залишається під обстрілами, в Бердянську з’явилися пів тисячі росгвардійців, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на шосту вечора 23 грудня.

Триває 303 доба російського широкомасштабного вторгнення. Противник завдав ракетний, чотири авіаційних удари, а також здійснив 16 обстрілів з РСЗВ. Збільшив обсяги перевезення залізничним транспортом особового складу, військової техніки та боєприпасів до районів ведення бойових дій.

Противник продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках. На Куп’янському – намагається покращити тактичне положення. На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському – обороняється. Продовжує тероризувати цивільних, які проживають вздовж правого берега Дніпра. Обстрілів з реактивної та ствольної артилерії зазнали понад сорок населених пунктів. Серед них Республіканець, Дніпровське, Янтарне, Білозерка і Станіслав на Херсонщині, а також обласний центр.

Для посилення адміністративно-поліцейських заходів на тимчасово зайнятій території, до Бердянськ прибули близько 500 росгвардійців.

Українська авіація протягом доби завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. А наші підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління, два склади боєприпасів та 11 районів зосередження живої сили.