Бійці ЗСУ розповіли про знищення вертольота КА-52 «Алігатор» на півкілометровій висоті

Коментарi:

Російську гордість приземлили одним точним пострілом.

Аеророзвідники на Сватівському напрямку скоригували зенітників і ті влучним пострілом ракети С-300 знищили ворожий гелікоптер у небі над Луганщиною. Два тижні тому відео цієї операції облетіло соцмережі, йдеться у матеріалі ТСН.

Тоді ворожий КА-52 на висоті півкілометра прикривав два російські МІ-24, поки ті обстрілювали позиції наших захисників некерованими авіаційними ракетами.

«КА-52 оснащений системою «Вітебськ» — купол, що пускає перешкоди, щоб радари наших ППО комплексів не побачили їх, не змогли за ними скоригуватися», — пояснює військовослужбовець прикордонного загону аеророзвідки «Адмін».

Саме його група вчасно передала дані про ворожі цілі зенітникам, а ті знищили Алігатор, ціною понад 16 мільйонів доларів, єдиним точним пострілом. На кадрах було добре видно, як після влучення ракети С-300 російський КА-52 спалахує у повітрі.

«Славновідомий КА-52 став докладновідомим, тож російські ваньки летіть додому, поки гвинти крутяться, бо прилетить «Олексійович» і скоригує на вас вогонь», — попереджає «Адмін».

«Олексійовичем» аеророзвідники називають розвідувальний коптер, який вишукує на Сватівському напрямку ворожу техніку, фіксує переміщення військ та передає картинку в онлайн-режимі командуванню. Поразку російського вертольота військові спостерігали у прямому ефірі.

Ці бійці першими виявляють скупчення російських військ, які незабаром влучним ударом будуть знищені. Їхня щоденна робота за будь-якої погоди — бачити лінію фронту та вчасно реагувати на дії окупантів.

Хлопці згадують, що того дня, коли збили ворожий КА-52, стояв туман, батарейка коптера була майже на нулі, а лопаті обмерзли, але залізна техніка в небі витримала всі перешкоди, доки коригувала залпи зенітників. "Це його другий політ і він так добре себе показав", – розповідають хлопці.

Палити російські танки та артилерійські установки «залізні очі з неба» продовжують і вдень, і вночі. В умілих руках аеророзвідників не лише важка броня, а й ворожі вертольоти падатимуть з неба, спалахуючи на українській землі.