У ресторані Донецька екс-глава "Роскосмосу" Рогозін поранений у "задні частини тіла"

Коментарi:

Він святкував день народження у місцевому ресторані «Шеш-Беш».

У Донецьку обстріляно ресторан «Шеш-Беш», у якому святкував День народження колишній голова «Роскосмосу» Дмитро Рогозін. В обстрілі міста російські пропагандисти вже звинуватили ЗСУ.

Про поранення Рогозіна повідомляє російське видання ТАРС.

«На околиці Донецька обстріляли готель, в якому в останні проживала група військових радників на чолі з Дмитром Рогозіним. Дмитро Олегович (Рогозін, – ред.) отримав поранення у спину. Він госпіталізований. Загрози життю немає», – сказав агентству співрозмовник.

«Поранений у спину. Буду жити. Уламок за сантиметр від хребта», – прокоментував Рогозін інцидент російському RT.

У той же час, за даними BAZA, внаслідок вибуху Рогозін отримав осколкові поранення та інші частини тіла.

«Колишній глава «Роскосмосу» отримав осколкове поранення м'яких тканин голови, проникаюче осколкове поранення сідниць, а також проникне осколкове поранення лівого стегна. За уточненими даними, всього під час обстрілу ресторану загинуло 2 людей, ще 5 поранено», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, як повідомляють у місцевих Telegram-каналах, поранено і так званого «прем'єр-міністра ДНР» Віталія Хоценка, якого було запрошено як гостя. Він відмовився від госпіталізації після першої допомоги, його охоронець загинув.

Загалом, крім Хоценка, поранено ще шестеро людей, включаючи офіціанта ресторану, музиканта та мангальника. Двоє людей – загинули (одна з них – охоронець Хоценко).

Російські ЗМІ заявили, що «удар мав явно цілеспрямований характер» і нібито виготовлявся із самохідної артилерійської установки CAESAR.