Сенкевич: влада Миколаєва намагатиметься уникнути корупційних ризиків при відновленні мереж водопостачання

Коментарi:

Мер Олександр Сенкевич в ефірі ТРК «НІС-ТВ» розповів про перспективи повного відновлення мереж водопостачання у Миколаєві.

За словами мера, слід розуміти, що процес триватиме не один рік. Є два аспекти – фінансовий та технічний.

Щодо фінансового, то кошти зараз шукають. Цим питанням активно опікується, зокрема, голова Миколаївської ОВ Віталій Кім, народні депутати від Миколаївщини.

«Наскільки мені відомо, з ініціативи депутата Давида Арахамії у державному бюджеті наступного року закладено кошти для Миколаєва. Думаю, краще, якщо про це розповість сам голова ОВА, адже він про це дбав, і кошти будуть надіслані з державного бюджету до обласного», – цитує Олександра Сенкевича прес-служба міськради.

Сторони вже обговорювали механізм співробітництва. Місто передаватиме аварійні ділянки водопроводу обласному управлінню капітального будівництва, а після ремонту їх знову повертатимуть на баланс міського КП. Це контрольований та простий спосіб використання коштів.

Технічні аспекти вимагатимуть часу: виконуючи ремонтні роботи, потрібно спочатку переключити споживачів на іншу гілку водопроводу, щоб люди не залишилися без води. Деякі труби змінюватимуть повністю, інші можна санувати.

Мер додав, що місто налагодило плідну співпрацю з однією з благодійних організацій, яка також погодилася профінансувати частину робіт із заміни мережі водопроводу.

Щоб уникнути питань, пов'язаних із корупційними ризиками, поганими підрядниками тощо, міський голова наполягає: усі організації, які виділяють грантові кошти, мають можливість самостійно обрати підрядника, профінансувати закупівлю обладнання, перевірити якість робіт. Місто готове підключатися на етапі контролю якості.