Путін вперше назвав війну війною

Коментарi:

Володимир Путін заявив, що Росія прагне якнайшвидшого завершення війни в Україні.

Президент Росії Володимир Путін у четвер, 22 грудня, назвав вторгнення в Україну війною замість "спеціальної військової операції" – терміна, який чиновники використали протягом 10 місяців конфлікту.

«Наша мета — не розкручувати цей маховик військового конфлікту, а, навпаки, закінчити цю війну, ми цього прагнемо і прагнутимемо», — заявив Путін, додавши, що чим швидше це станеться — тим краще.

Росія, за словами президента, ніколи не відмовлялася від переговорів з Україною, на відміну від влади у Києві, яка «заборонила собі» вступати у діалог з РФ.

«Проте рано чи пізно, звичайно, будь-які сторони, які перебувають у стані конфлікту, сідають і домовляються. Чим швидше це усвідомлення прийде до тих, хто нам протистоїть, тим краще», – сказав Путін.

Росія, за словами Путіна, матиме на увазі постачання Києву систем ППО Patriot, покликаних забезпечити захист від обстрілів інфраструктури, внаслідок яких мільйони українців залишилися без світла та тепла.

«Це досить стара система, вона не працює так, як, скажімо, наша С-300, – сказав Путін. — Проте ті, хто нам протистоять, виходять із того, що ця оборонна зброя — ну й добре. <...> Протиотрута завжди знайдеться».

За словами президента РФ, постачання американських озброєнь «тільки затягують конфлікт». "Ті, хто це роблять, роблять це дарма", – додав Путін.