У Миколаєві розгорнули ялинкові базари. Скільки коштують сосни та ялиці цього року

Коментарi:

У місті Миколаєві з'являються ялинкові базари. Їх дуже мало, а ціни – кусаються.


Як завжди вартість новорічного дерева залежить від його висоти та «пухнасті».

Асортимент, прямо скажемо, мізерний. Та й продавців мало. Наприклад, на Центральному ринку живою хвоєю торгують лише у двох місцях.
«Сосна заввишки метр коштує 450 гривень, але можливий торг. За ту, що під два метри, прошу 1200 гривень», – каже продавець, який привіз свій товар у Миколаїв із лісів Буковини.
У цій точці торгують ще й набірними ялицями.

Ціни на найменші починаються від 150 гривень. Півтораметрове деревце продають за 700 гривень.
«Варіанти різні та можна торгуватися. Якщо братимете невелику, то безкоштовно запакуємо в сітку», – запропонував продавець. І додав, що через високі ціни на хвою в Миколаєві ажіотажу немає.

Читайте також У Миколаєві замість традиційної встановили фронтову новорічну «Ялинку незламних»


«У людей грошей поменшало. Ми 2021-го продали фактично все, хоч і ціни на них щороку ого-го, але люди брали», – каже продавець.
На трамвайному кільці біля рибних рядів продають сосни з-під Нової Одеси. Усі вони з чіпами. Пишне півметрове деревце коштує 400 гривень. За ті, що понад 180 см просять уже тисячу. Але також можна торгуватися. Також тут можна купити соснові лапи – від 5 до 50 гривень.


Штучні ялинки

Насамперед навколо ринку виростали ліси штучних сосен та ялинок. Нині такого немає. На їхньому місці торгують генераторами. Пластикової «хвої» мало, і ціни на неї протягом року зросли майже втричі.
Так, дерево з ПВХ з каркасом заввишки 2,2 метри коштує 5750 гривень! Метрова ялинка – 2500 гривень, півтораметрова «сосна» з «пластмасовим» запахом – 3350 гривень.
Поки що є час до Нового року, продавці штучним товаром торгуються погано. І поступатися жодною гривнею не хочуть.