Представник Офісу президента проінспектував відновлення Снігурівки

Коментарi:

Сьогодні, 21 грудня, у Снігурівці із робочим візитом побував заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

Він приїхав, щоб на власні очі побачити, як відновлюється місто після російської окупації.

За результатами візиту Тимошенко повідомив, що тут уже відновлено електро-, водо- та газопостачання, транспортне сполучення, але натомість роботи дуже багато.

«У місті значні ушкодження як житлових, так і адміністративних споруд. Тут зруйновано будівлю міськради, через обстріл згоріла будівля залізничного вокзалу, також уже не підлягає відновленню одне з відділень поліції. Частково зруйновано лікарню – внаслідок ракетного удару пошкоджено три корпуси, вибито всі вікна, пошкодження фасаду. Лікарі працюють та продовжують надавати допомогу», – написав Тимошенко.

Заступник керівника ВП звітував, що з початку деокупації до міста та Снігурівської територіальної громади надійшло 293 тонни гуманітарної допомоги – продукти, засоби гігієни, теплий одяг, будівельні матеріали, у місті організовано 6 точок видачі всього необхідного. Є Пункт Незламності – з генератором та Starlink. Також людям видають дрова для опалення (453 домогосподарства отримали 453,5 куб.м деревини).

А голова міської військової адміністрації Іван Кухта повідомив, що під час зустрічі обговорили першочергові завдання та перспективи післяокупаційного життя у Снігурівці та навколишніх селах.

Він зазначив, що співробітники Офісу Президента не з кабінетів, а безпосередньо відвідуючи міста та села, на власні очі бачать, який обсяг робіт виконується, що й дає реальне розуміння того, які саме заходи буде вжито для відновлення життєдіяльності на Снігурівщині.