ГБР розслідує, за допомогою кого ворог зумів швидко окупувати південь України – голова СБУ

Коментарi:

Державне бюро розслідувань досліджує, яким чином російські окупаційні війська дуже швидко просунулися з окупованого Криму півднем України 24 лютого 2022 року.

Як повідомив в інтерв'ю телеканалу "1+1" в.о. голови СБУ Василь Малюк, відповідне кримінальне провадження перебуває у Державному бюро розслідувань. Вони ведуть слідство, сьогодні проводиться багато експертиз.

"Я не маю жодного права розкривати карти, це їхнє провадження. Ми не можемо порушити принцип таємниці слідства, водночас, наскільки мені відомо, слідство вже на завершальному етапі", – пояснив Малюк.

За його словами, до цих подій причетний і зрадник, викритий у СБУ, – колишній керівник Кримського главку служби безпеки полковник Олег Кулініч. Він проводив там антитерористичні навчання, не погодивши це з керівником антитерористичного центру при СБУ.

Нагадаємо, влітку 2021 року на таємному засіданні РНБО було доручено забезпечити відповідний захист кількох областей України у разі вторгнення противника. Чому у лютому 2022 року ворогові вдалося швидко просунутися Херсонщиною – ще належить з'ясувати, пояснював секретар РНБО Олексій Данилов.