Правий берег Дніпра під обстрілами, в Чаплинці окупанти рахують трупи, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Оперативна інформація станом на ранок 20 грудня.

Розпочалася 300 доба російського широкомасштабного вторгнення.

Противник й надалі зосереджує зусилля на наступальних діях на Бахмутському і Авдіївському напрямках. Намагається відновити втрачене положення на Лиманському та веде оборону на інших напрямках.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде артилерійські обстріли позицій наших військ та цивільної інфраструктури вздовж правого берега річки Дніпро. Під ураження потрапили райони населених пунктів Темирівка, Червоне, Малі Щербаки, Плавні Запорізької області та Чорнобаївка, Антонівка, Херсон, Микільське, Токарівка і Милове на Херсонщині.

Ворог продовжує зазнавати втрат, підтверджено ураження пункту постійної дислокації противника 18 грудня в Чаплинці. Інформація щодо загиблих та поранених окупантів уточнюється.

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та шість ударів по позиціях ЗРК. Силами ППО минулої доби було збито два ворожих гелікоптери.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили склад боєприпасів, три пункти управління та три райони зосередження живої сили противника.