"Передові позиції", які відвідував Шойгу, виявилися на півночі Криму

Коментарi:

Міністерство оборони РФ прозвітувало, що Сергій Шойгу перевірив "передові позиції російських підрозділів". Проте з'ясувалося, що міністр оборони був за десятки кілометрів від лінії фронту.

Як повідомляє проект GeoConfirmed у Twitter та видання "Радіо Свобода" в Telegram, 18 грудня стало відомо, що міністр оборони РФ проінспектував угруповання військ окупантів у зоні проведення так званої "спецоперації".

При цьому російське міністерство оборони повідомляло, що Шойгу "здійснив обліт районів дислокації військ та перевірив передові позиції російських підрозділів".

"На передовій Сергій Шойгу поспілкувався з російськими військовослужбовцями та подякував особовому складу за зразкове виконання бойових завдань", – йдеться у повідомленні відомства.

Проте проект GeoConfirmed встановив, що, незважаючи на заяви російського міністерства, на опублікованому відомством відео Шойгу знаходився за десятки кілометрів від передових позицій окупантів.

Волонтери проекту геолокували місця, які міністр оглядає з ілюмінатора гелікоптера. З'ясувалося, що окопи, які потрапили до об'єктиву камер і над якими пролітав Шойгу, знаходяться на відстані 85 кілометрів від лінії фронту.

Міністр оборони РФ перебував північ від Криму, у районі міста Армянськ.