Лукашенко особисто випроваджував путіна з Мінська

Коментарi:

Під час візиту до Мінська путін тиснув на Лукашенка, щоб той погодився направити білоруські війська на війну проти України.

Проте той не має великого бажання робити цей крок.

Так, в ефірі загальнонаціонального телемарафону Єдині новини прокоментував цей візит секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов.

"Путін вимагає безпосереднього втручання Білорусі у війну з нашою країною. Великого бажання, наскільки ми розуміємо, наскільки володіємо інформацією, ні у лукашенка, ні у його громадян немає. Але росіяни зараз будуть робити все можливе і неможливе, щоб змусити лукашенка брати участь у цьому. Яке рішення буде ухвалено, ми побачимо найближчим часом", – сказав Данилов.

Він запевнив, що Україна готується до будь-якого розвитку подій.

Данилов нагадав, що напередодні, 18 грудня, відбулося чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, де ситуація у Білорусі була на порядку денному. "Ми розуміємо, що відбувається, до чого нам потрібно готуватися", – додав секретар РНБО.

Водночас російський пропагандистський канал РІА Новини повідомляє, що візит путіна завершено. Лукашенко проводив його в аеропорту. "Сторони назвали переговори результативними".