Сьогодні Папі Римському виповнилося 86 і він про всяк випадок написав заяву про зречення

Коментарi:

Папа Франциск 18 грудня святкує своє 86-річчя.

Папа Римський Франциск уже підписав заяву про відставку, яку буде використано у разі, якщо стан його здоров'я погіршиться.

18 грудня інформаційне агентство ABC опублікувало заяву Франциска, в якій він відповів на питання, що станеться у разі погіршення його стану.

Папа Франциск розповів, що незабаром після обрання понтифіком у 2013 році він написав заяву про відставку на випадок, якщо медичні проблеми завадять виконувати свої обов'язки.

«Я вже підписав своє відречення. Держсекретарем тоді був Тарчізіо Бертон. Я підписав це і сказав, що якщо я стану хворим із медичних причин чи з будь-яких інших, ось моє зречення», – сказав Франциск.

Папа Римський, якому у суботу виповнилося 86 років, у 2021 році переніс операцію, щоб усунути звуження кишечника, і страждав від болю в колінах, через який протягом кількох місяців він користувався інвалідним візком. Останнім часом він все частіше використовує тростину замість інвалідного візка, щоб пересуватися у громадських місцях.

Франциск додав, що минулі понтифіки Павло VI та Григорій XII також складали свої листи про зречення на випадок тяжких захворювань.