Окупанти заявили про цілодобову комендантську годину на захоплених землях, – зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація станом на ранок 18 грудня.

Розпочалася 298 доба російського широкомасштабного вторгнення.

Напередодні противник завдав п’ять ракетних ударів, а також здійснив 42 обстріли з РСЗВ. На Запорізькому та Херсонському напрямках обстріляв з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії двадцяти чотири населені пункти. Серед них – Білогір’я, Новоданилівка, Оріхів, Степове, Плавні на Запоріжжі та Козацьке, Тягинка, Микільске, Дніпровське Херсонської області, а також Херсон.

Підтверджено вогневе ураження підрозділами Сил оборони 16 грудня кількох районів зосередження живої сили та військової техніки, а також двох його складів боєприпасів у Запорізькій області. У ворога 150 поранених, знищено 10 одиниць військової техніки різного типу. Інформація щодо ліквідованих уточнюється.

Командування окупаційних військ планує увести цілодобову комендантську годину в населених пунктах на тимчасово зайнятій території Запорізької області. Так, у Чернігівці зазначені обмеження будуть введені з 25 грудня, а в Бердянську – з 30 грудня 2022 по 3 січня 2023 року.

Українські підрозділи ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили вісім районів зосередження особового складу, два пункти управління та чотири склади боєприпасів.