Аргентина – триразовий чемпіон світу!

Коментарi:

Аргентина – Франція – 3:3 (2:2, 1:1, пін. 4:2)

Збірна Аргентини втретє перемагає на чемпіонаті світу. Команда Ліонеля Скалоні у божевільному поєдинку здолала Францію в овертаймі.

Востаннє ця американська збірна піднімала над головою цей трофей 1986 року, а перед цим святкувала перемогу 1978-го.

Основний час на стадіоні "Лусаїл" закінчився з рахунком 2:2. Рахунок у грі на 23-й хвилині відкрив форвард аргентинців Ліонель Мессі, забивши з пенальті. Головний арбітр зустрічі Шимон Марчиняк призначив 11-метровий удар після того, як Усман Дембеле у штрафній зоні зачепив ззаду Анхеля Ді Марію. На 36-й хвилині рахунок у грі подвоїв півзахисник Аргентини Ді Марія. Результативну передачу віддав Алексіс Макаллістер.

У другому таймі на 80-й хвилині форвард Мбаппе реалізував пенальті, який був призначений після того, як Отаменді зачепив у штрафному майданчику Коло-Муані. А потім на 81-й Кіліан забив із гри, після передачі Маркуса Тюрама, зрівняв рахунок у матчі.

На додатковий час на 108-й хвилині забив Мессі, вивівши Аргентину вперед. На 117-й Мбаппе з пенальті зрівняв рахунок, оформивши у матчі хет-трик.

У серії післяматчевих пенальті футболісти Аргентини виявилися точнішими — 4:2. Воротар Еміліано Мартінес відбив удар Кінгслі Комана, а Тчуамені пробив повз.

35-річний капітан збірної Аргентини Ліонель Мессі вперше у кар'єрі виграв чемпіонат світу.

Хорватія – бронзовий призер чемпіонату світу.